<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=385467039814951&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Request a Demo

    Indigo Ag'nin inovatif mikrobiyal tohum kaplamaları, Türkiye'de İlkbahar Mahsulleri üreticileri için olağanüstü verim arttırıcı sonuçlar sağlamaktadır.

    • En son yapılan İlkbahar Mahsul denemelerinde, biotrinsic™ i30FP mısırda dekar başına 173 kg'a, ayçiçeğinde dekar başına 62 kg'a varan verim artışı sağlamıştır
    • biotrinsic™ i177FP, pamukta dekar başına 90 kg'a varan verim artışı sağlamıştır
    • Kanıtlanmış ürün etkinliği, Türk yetiştiricileri için önemli bir değer artışı sağlamıştır

    16 Mart 2023, Indigo Tarım Türkiye Gübre Dağıtım Tic. Ltd. Şti., Türkiye genelinde İlkbahar Mahsulleri ticari denemelerinde elde edilen üstün verim iyileştirme sonuçlarını bir kez daha yayınladı

    2022'de 25 ticari yetiştiriciden alınan performans verilerine göre, biotrinsic™ i30FP, Orta ve Güney Anadolu bölgelerinde ortalama %6 artışla mısırda dekar başına 173 kg'a varan verim artışı sağlamıştır. Ayçiçeği mahsullerinde dekar başına 62 kg'a varan verim artışı rapor edilmiş olup, hem Trakya hem de Karadeniz bölgelerinde ortalama %12 artış sağlanmıştır.

    biotrinsic™ i177FP, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ortalama %14 artışla pamukta dekar başına 90 kg'a varan verim artışı sağlamıştır. Bu olumlu veriler, önceki yılda bildirilen güçlü deneme sonuçlarına dayanmaktadır.

    biotrinsic™ i30FP ve i177FP, Indigo'nun toprak mikrobiyal aktivitesini teşvik etmek, bitki büyüme hızını arttırmak ve bitkileri kuraklık stresinden korumak için tasarlanmış inovatif mikrobiyal tohum kaplamalarından oluşan bir koleksiyon olan biotrinsic™ portföyünün birer parçasıdır.

    Diğer girdilerin kullanımını azaltırken verimi artırdıkları, yetiştirici karlılığının artmasına ve daha iyi bir çevreye katkıda bulundukları kanıtlanmıştır.

    Indigo Ag Türkiye Ülke Direktörü Kudret Yılmaz, bugünkü duyuruyla ilgili olarak şunları söyledi: "biotrinsic™ i30FP ve i177FP kullanan yetiştiricilerden topladığımız olağanüstü performans verileri son derece cesaret verici olup ayrıca ürünlerin, ülke çapında Türk yetiştiricilere önemli değer sağlama kapasitesini göstermektedir. Kârlılık ve çevresel sürdürülebilirlik açısından faydalı olan bu üstün modern teknolojiyi kullanıma sunmaktan mutluluk duyuyoruz.”

    Indigo Türkiye, 2022 yılında Ulusal Başarı ve İnovasyon Ödülleri'nde 'Yılın Sürdürülebilir Teknoloji Markası' seçildi. Önde gelen bir ulusal iş ve ekonomi dergisi olan 'Strong Bosses' tarafından düzenlenen ödül töreni, Türk iş dünyasında yenilikçiliği, başarıyı ve sürdürülebilirliği ödüllendiren Türkiye'nin en prestijli programlarından birisidir.

    36.000'den fazla mikrobiyal suş koleksiyonuyla Indigo, dünya çapında yetiştiricilerinin bitki mikrobiyomunun potansiyelinden yararlanmaları konusunda kendisini küresel bir lider olarak kabul ettirmiştir. Indigo'nun doğal mikropları çevre koşullarına hızlı tepki verebilir ve bu özellik de mikropları yıl boyunca sürekli değişen stres altındaki bitkiler için dinamik bir ortak haline getirir.

    biotrinsic™ i30FP ve i177FP, ülke genelinde seçili bölgelerde yetiştiriciler tarafından kullanılabilir - biotrinsic™ hakkında daha fazla bilgi edinmek ve bölgenizdeki iletişim bilgileri için buraya tıklayın.

    Indigo Tarım Hakkında
    Bilim, teknoloji ve tarımı benzersiz bir şekilde birleştiren Indigo Ag, topraktan satışa kadar kapsamlı bir sürdürülebilirlik çözümleri paketi sunmaktadır. Entegre iş platformumuz, katılımcıların sürdürülebilirlik fırsatlarını benimsemelerini ve bunlardan yararlanmalarını sağlamaktadır. Çiftçiler, Indigo ile birlikte çalışarak, tarım faaliyetlerinin her yılında, her alanda yeni ve mevcut sürdürülebilirlik uygulamalarından elde ettikleri kârı artık en üst düzeye çıkarabiliyorlar. 2013 yılında kurulan Indigo Ag, yaşanacak daha iyi bir yer yaratmak için tarımın gücünü açığa çıkarmaktadır. 14 ülkede faaliyet gösteren şirket, çiftçilerin gezegeni sürdürülebilir bir şekilde beslemesine yardımcı olmak için doğadan yararlanma misyonunu yerine getirmektedir.

     

    Medya İletişim

    Indigo Agriculture Türkiye

    Bilge Kaan Emrahoglu +90 538 427 84 27

    www.indigoag.com.tr