<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=385467039814951&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Request a Demo

    Indigo Ag, Türkiye'de Galeri Ziraat Ortaklığıyla Uluslararası Biyoloji Alanında Kayda Değer Büyümenin Sinyallerini Verdi

    • Tarım Lideri 2024 'te Çok Sayıda Yeni Avrupa Pazarına da Yayılıyor

    BOSTON (Şubat 20, 2024) – Sürdürülebilir tarımda yenilikçi lider ve güvenilir bir ortak olan Indigo Ag, bugün, ülkenin önde gelen tarım girdi ürünleri distribütörlerinden biri olan ve tarımda sürdürülebilirliği arttırmak için kendini yetiştiricilerle çalışmaya adamış Galeri Ziraat ile Türkiye'deki bölgesel ortaklığını genişlettiğini duyurdu. Anlaşma, bu yıl yeni Avrupa pazarlarına yayılma ile aynı zamana denk geliyor.

    Indigo Ag, Türkiye'de Orta Anadolu'da önde gelen yenilikçi, mikrobiyal tohum kaplamaları yelpazesini hızla genişletmek için son iki yılda Galeri Ziraat ile başarılı bir iş birliğine imza attı. Yeni dağıtım anlaşması, Galeri'nin bu güçlü büyümeyi ulusal alanda arttırmasına olanak tanıyarak, bir sonraki sonbahar dönemi için Mısırda biotrinsic ® i30 FP, Pamukta biotrinsic ® i177 FP ve Kışlık Buğdayda biotrinsic ® i39 FP dahil olmak üzere Indigo'nun geniş portföyüne yetiştiricilerin erişimini artırıyor.

    Bu kullanımı kolay biyolojik tohum kaplama ürünlerinin, kaplanmış mahsulün besin kullanım verimliliğini ve kritik tane dolum aşamasında su stresi korumasını iyileştirdiği ve verimde istikrar ve artış sağladığı kanıtlanmıştır. Türkiye'deki ticari yetiştiricilerden 2022 ve 2023 yıllarında derlenen en son performans verilerine göre, biotrinsic® i30FP mısır verimini ortalama %6 oranında artırmıştır. Biotrinsic® i177FP pamukta ortalama %10 verim artışı sağlarken, biotrinsic® i39FP buğday ve arpada ortalama %11 verim artışı sağlamıştır.

    Indigo Ag, Küresel Biyoloji Bölüm Sorumlusu Georg Goeres, söz konusu gelişme hakkında yorum yaptı: “Galeri Ziraat ile yapılan bu anlaşma, Türkiye ve Avrupa'da uluslararası işimizin gelişmesinde önemli bir kilometre taşıdır. Bu anlaşma, pazarın biyolojik ürün Indigo’nun portföyüsünde artan güvenini yansıtıyor ve biz de Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden biriyle iş birliğimizi geliştirmekten mutluluk duyuyoruz. Galeri Ziraat, yetiştiricilere, verimi doğal yoldan artırmak, kuraklığı ve aşırı hava stres faktörlerini yönetmek için ihtiyaç duydukları araçları sağlama tutkumuzu paylaşıyor. Bu anlaşma, pazarlama ve teknik desteğimizin yanı sıra Türkiye'deki yetiştiricilere ürün sağlama olanaklarımızın da önünü açıyor”.

    Türkiye'de yapılan bu anlaşma Indigo’nun planına göre, bölgedeki binlerce çiftçinin ve yetiştiricinin ürün verimini olumlu yönde etkilemek, Avrupa'daki yeni ülkelere ulaşmayı artan şekilde desteklemek Indigo Ag için heyecan verici bir dönemin başlangıcına işaret ediyor. Şirket, 2024 yılında biotrinsic® tohum kaplamalarını Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya ve İspanya'da çiftçilerin kullanımına sunmayı planlıyor. Indigo Ag, Avrupa genelinde yayılımını arttırarak, küresel tarım için daha sürdürülebilir ve daha dirençli bir gelecek tesis etmeye kararlıdır.

    Picture for turkey partnership

    INDIGO AG HAKKINDA 

     Indigo Ag, çiftçilerin ve tarım işletmelerinin bugünün verimini ve karlılığını optimize etmelerine yardımcı olurken, daha iyi yarınlar için toprağı besleyen ve şirketlerin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olan sürdürülebilir tarım ortağıdır. 

    Indigo Ag'nin sürdürülebilirlik programları, bilim ve teknolojiden yararlanarak, arazinin gelecek nesiller için değerini korumasına yardımcı olan uygulamaları teşvik ederken, yüksek değerli gelir akışlarına ulaşmanın da kilidini açmaktadır. Indigo Ag şu anda şirketlere kaliteli tarımsal karbon kredileri ve ölçekte Kapsam-3 Emisyon azaltımı sağlayan tek şirkettir. Yenilikçi biyolojik ürünlerimiz, zorlu koşullarda bile verimi en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olarak bitki büyümesini artırır. Ve son teknoloji dijital yazılımlarımız, mahsul uygulamalarında daha fazla verimlilik, doğruluk ve karlılık sağlar.

    2013 yılında kurulan Indigo Ag, daha çok kazanan çiftçiler vedahasürdürülebilir şirketler oluşturmaya odaklanmıştır. 14 ülkede faaliyet gösteren şirket, çiftçilerin, gezegeni sürdürülebilir bir şekilde beslemesine yardımcı olmak için doğadan yararlanma misyonunu yerine getirmektedir.

     

    GALERİ ZİRAAT HAKKINDA

    Firmamız 2014 yılından beri uzman mühendis kadromuz ile birlikte yola çıktık ve çiftçimiz için çalışmaya başladık. 2016 yılında markalaşma sürecimizi Galeri Ziraat olarak tamamladık ve 2014 yılından bugüne kadar çiftçimize hizmet sağlamaya devam ediyoruz. Galeri Ziraat olarak satışını gerçekleştirdiğimiz ürünler ve sahada sağladığımız destekle her zaman çiftçimizin yanındayız. Daha verimli bir tarım faaliyeti için çalışmaya devam ediyoruz. Toprağa atılan her tohum hayatı, dikilen her fidan hayatı kolaylaştıran bir adımdır. Galeri Ziraat bitki besleme, bitki koruma, tohum ve organomineral gübrelerini Çiftçimizin tarımını iyileştirmek ve hayatını kolaylaştırması için Galeri Ziraat olarak tohumdan ağaca, ekimden hasada kadar her zaman çiftçimizin yanındayız ve bu hedefe ulaşmak için yola çıktık. Tarımda istenilen miktar ve kalitede ürünün elde edilmesinin en önemli koşulu toprağın verimliliğinin arttırılmasıdır. Toprak verimliliğini arttırmada en önemli faktörlerden biri ise bitki besin elementleridir. Besin elementleri bitki gelişiminde önemli bir yere sahiptir, verim ve kaliteyi direkt olarak etkilemektedir. Topraklardan en uygun verimi alabilmek için ise dengeli gübreleme yapmak ve bitki besin elementlerini analiz etmek şarttır. Galeri Ziraat ekibi olarak, uzman mühendis kadromuzla bitki besin elementlerinin incelenmesinde sahada hizmet veriyor, daha verimli bir tarımsal üretim için çalışmaktayız. Ülke nüfusumuzun arttığı bilinen bir gerçektir. Bu doğrultuda hedeflerimiz; birim alandan daha fazla ürün alarak ve ülke nüfusunun gıda ihtiyacını karşılamaktır. Şirket olarak bitki verimini maksimum seviyeye ulaştırmak ve ürün kalitesini en iyi seviyeye ulaştırmak üreticimiz ile beraber bizim görevimizdir.

    Medya İletişim

    Indigo Agriculture Türkiye

    Bilge Kaan Emrahoglu +90 538 427 84 27

    www.indigoag.com.tr