<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=385467039814951&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Request a Demo

    Indigo Ag, 2023’te Türkiye’de kış buğdayı yetiştiricilerine yönelik olağanüstü verim artışlarını açıkladı.

    • 2023 ticari ürün denemelerinde biotrinsic® i39FP, kışlık buğdayında dekar başına 80 kg'a kadar verim artışı sağladı.
    • Indigo'nun kanıtlanmış ürün etkinliği Türk yetiştiricilerine değer katmaya devam ediyor.

    18 Ekim 2023, İndigo Tarım Türkiye Gübre Dağıtım Tic. Ltd. Şti., bugün kışlık buğday mahsullerinde olağanüstü ticari deneme sonuçlarını açıkladı. 2023 yılında ticari yetiştiricilerden gelen performans verilerine göre, Indigo Ag'nin mikrobiyal tohum kaplaması–biotrinsic® i39FP, kışlık buğdayda dönüm başına 80 kg'a kadar ulusal verim artışı ile ülke çapında 24 lokasyonda ortalama %8'lik bir artış sağladı.

    İç Anadolu'da ticari yetiştiriciler, ortalama %13'lük bir artışla, dekar başına 75 kg'a kadar verim artışı bildirdi. Güneydoğu Anadolu'da ise verim artışının dekar başına 80 kg'a kadar çıktığı ve ortalama %6'lık bir artış olduğu bildirildi. Marmara Bölgesi'nde ise verim artışı dekar başına, ortalama %8 artışla 54 kg'a kadar çıktı.

    Bugün yapılan bu açıklamanın ardından, Türkiye Indigo Ag Genel Müdürü, Kudret Yılmaz“2023 yılında biotrinsic® i39FP kullanımı ardından Türk yetiştiricilerden gelen performans verileri oldukça etkileyicidir ve bu veriler, ürünlerin ülke çapında bölgelerdeki yetiştiricilere önemli verim artışları sağlamaya devam ettiğini göstermektedir. Bu sonuçlarla cesaretleniyor, gelecekte daha fazla yetiştiriciye fayda sağlamak amacıyla ürün yelpazemizi genişletmeye devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi

    Biotrinsic® i39FP, Indigo'nun biotrinsic® portföyünün bir parçasıdır - toprağın mikrobiyal aktivitesini teşvik etmek, bitki büyümesine yardımcı olmak ve bitkileri kuraklık stresinden korumak için tasarlanmış bir yenilikçi mikrobiyal tohum kaplamaları koleksiyonudur. Diğer girdilerin kullanımını azaltırken verimi arttırır, yetiştiricinin karlılığına ve daha iyi bir ortam oluşumuna katkıda bulunur.

    Indigo, 36.000'den fazla mikrobiyal suştan oluşan koleksiyonuyla, dünya çapındaki yetiştiriciler için bitki mikrobiyomundan yararlanma konusunda kendisini küresel bir lider olarak kanıtlamıştır.

    Biotrinsic® i39FP, ülke çapında bölgelerdeki yetiştiricilerin kullanımına açıktır – bölgenizde daha fazla ürün ve satış bilgisi için buraya tıklayın.

    Indigo Tarım hakkında

    Indigo Tarım Türkiye, 2022 yılında Türk iş dünyasında inovasyonu, başarıyı ve sürdürülebilirliği kutlayan, Türkiye'nin en prestijli programlarından biri olan Ulusal Başarı ve İnovasyon Ödülleri' kapsamında 'Yılın Sürdürülebilir Teknoloji Markası' ödülünü kazandı.

    Bilimi, teknolojiyi ve tarımı benzersiz bir şekilde birleştiren Indigo Ag, topraktan satışa kadar kapsamlı bir sürdürülebilirlik çözümleri paketi sunuyor. Entegre iş platformumuz, katılımcıların sürdürülebilirlik fırsatlarını benimsemelerine ve bunlardan faydalanmalarına olanak tanır. Çiftçiler, artık Indigo ile çalışarak her sezonda, her bir tarlada yeni ve mevcut sürdürülebilirlik uygulamalarından elde ettikleri karı en üst düzeye çıkarabiliyor.

    2013 yılında kurulan Indigo Ag, daha iyi bir yaşam alanı yaratmak için tarımın gücünü açığa çıkarıyor. On dört ülkede faaliyet gösteren şirket, çiftçilerin gezegeni sürdürülebilir bir şekilde beslemesine yardımcı olmak için doğadan yararlanma misyonunu yerine getiriyor.

    Medya İletişim

    Indigo Agriculture Türkiye

    Bilge Kaan Emrahoglu +90 538 427 84 27

    www.indigoag.com.tr