<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=385467039814951&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Request a Demo

    Bir Mikrobun Laboratuvardan Tarlaya Yolculuğu

    Indigo'da, mikroplardan elde edilen bir dizi tohum kaplama maddesi biotrinsic® ile bitkileri çevresel stres faktörlerine karşı daha dirençli hale getirmek için doğanın gücünden yararlanıyoruz. Bu mikropları endüstriyel ölçekte kullanılabilecek tohum kaplama maddelerine nasıl dönüştürdüğümüz sorusu sıkça sorulur. Mikropların tohumlarla etkileşime girebilmeleri için üretim süreci boyunca nasıl canlı tutulacağı gibi ciddi güçlükler söz konusudur, biz de bunun üzerine bu mikropları laboratuvardan tarlaya yolculuklarında sağlıklı tutabilecek bir sistem geliştirdik.


    Mikropları Ticari Ölçekte Geliştirme
    Bilim adamlarımız, bir mikrobu tohum kaplamasında kullanmak üzere uygun bulduktan sonra, ürün geliştiricilerimiz mikropları endüstriyel olarak büyük ölçekte ve yüksek konsantrasyonlarda nasıl arttıracaklarını ve ardından mikrobu, paketlenmeden, perakendeci ve çiftçilere teslimine, tohuma kaplamadan genellikle büyük ölçekli çiftlik ekipmanları kullanılarak tarlaya ekimesine kadar tüm yolculuğu boyunca tohumun hayatta kalabilmesi için nasıl muhafaza edebileceklerini belirlerler.

    1. Adım: Fermantasyon - Tohum kaplaması üretmek için gereken yüksek miktar ve konsantrasyonları elde etmek için, mikropları, biranın endüstriyel olarak demlendiği şekilde fermente ederiz. Ürün geliştiricilerimiz mikropların gelişimini çok yakından takip eder ve mikropların sağlıklı ve güçlü çıkmasını sağlamak için fermantasyon yoluyla besinleri ve proses koşullarını düzenler.

    2. Adım: Stabilizasyon - Bazı mikroplar, yolculuklarının sonraki aşamalarında hayatta kalmak için daha fazla yardıma ihtiyaç duyarak fermantasyon sürecinden çıkarlar. Bu durumda çeşitli katkı maddeleri ile kaplanabilir veya paketleme, nakliye, uygulama ve ekim için ideal duruma gelmeleri için ileri işlemlerden geçirilebilirler.

    3. Adım: Formül Geliştirme - Bu aşamada mikroplar uygun kaplama için hazır edilir. Belirli akış özellikleri geliştirmek üzere diğer katkı maddelerine eklenebilir veya tohum üzerinde uygun dozu ayarlamak ve uygun konsantrasyonu elde etmek için seyreltilebilirler. Indigo tohum kaplamaları Türkiye için akışkan toz formül olarak üretilmektedir.

    4. Adım: Ticari Ölçeklendirme - Mikroplar uygun kaplama için belirli bir forma sokulduktan sonra, endüstriyel bir tesiste ticari üretim için büyük miktarlarda üretilecek şekilde ölçeklendirilir, ardından titiz bir kalite güvence kontrolüne tabi tutulur ve sonrasında tedarik zincirinde yerel bir perakendeciye veya doğrudan bir çiftçiye sevkiyat için paketlenir.

    biotrinsic® Ürünleri nasıl test ediyoruz?
    Indigo bu ürünleri tohum kaplama için geliştirdiğinden, bu ürünler zorlu laboratuvar testlerinden geçtiği gibi, aynı zamanda tarlalarda büyük ölçekli pilot denemelerden de geçer. Aşağıdaki amaçlarla tohumları çeşitli şekillerde kaplıyoruz:

     1)  Kaplama, uygun dozda tohumu eşit şekilde kaplamalıdır.

     2) Kaplanan tohum, etkili bir şekilde işlev görmesi için doğru fiziksel özelliklere sahip olmalıdır; bunlar arasında akışkanlık, kaplama sonrasında tohumun ekilebilirliği ve mikrobun tüm süreçte hayatta kalabilmesi için yaşayabilirlik yer alır.

    Fabrikadan Tarlaya Yolculuk
    Mikropları, paketleme ve nakliye sürecinde canlı tutmak için, uyku halinde tutmak gerekir; söz edilen uyku, mikropların, paketlerinde aktif olarak büyümedikleri ve yalnızca besin ve suya erişebilecekleri toprağa ulaştıklarında etkinleştikleri bir durumdur.

    Türkiye'de tohum kaplamalarımız akışkan toz formülasyonda mevcuttur. Bu form, neme ve diğer saklama koşullarına karşı daha hassas olma eğiliminde olan mikroplar için uygundur. Bu tür mikropları, ekim zamanına kadar canlı tutmak için, paketlemeden kaplamaya kadar tüm yaşam döngüsü boyunca kuru tutuyoruz ve manuel yöntemler veya toz kaplamalar için tasarlanmış ekipman kullanarak toz aşırı işlem ile yani sıvı olmaksızın doğrudan tohuma uyguluyoruz.

    Bu titiz süreci bilerek, her türlü çevresel stres etkenine karşı dirençli kalmalarını sağlamak için mahsullere çeşitli özellik kazandıracak ve fayda sağlayacak ürünler geliştirdik.

     Biotrinsic ürünler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve bunları kendiniz denemek ister misiniz? 

    Ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi için 👉